Φρέσκα ζυμαρικά πατάτας με φασκόμηλο και παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg πατάτες
- 1¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- παρμεζάνα τριμμένη
- 24 φύλλα φασκόμηλο
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 45 λεπτά και μόλις τις σουρώσεις πολτοποίησέ τες σαν να έκανες πουρέ.
- Ρίξε το αλεύρι στον πουρέ, αλατοπιπέρωσέ τον καλά και ανακάτεψέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο στο μείγμα και ανακάτεψε καλά.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άρχισε να επεξεργάζεσαι τη ζύμη απαλά ώστε να γίνει ελαστική και χώρισέ τη σε οκτώ κομμάτια.
- Πλάσε κάθε κομμάτι σε «σκοινί» και κόψε σε μικρά κομμάτια, ώστε να σχηματιστούν τα νιόκι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, παρμεζάνα και το φασκόμηλο.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι μέχρι να επιπλεύσουν.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και απευθείας μετάφερέ τα στο μπολ με το βούτυρο και ανακάτεψε μ΄χερι να λιώσουν τα υλικά.
- Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ