“Πράσινες” πένες με σπαράγγια, φασολάκια και kale
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 gr πένες
- 250 gr φασολάκια
- 1 ματσάκια σπαράγγια
- 1 ματσάκι kale (λαχανίδα)
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο
- ξύσμα ενός λεμονιού και 1 κ. γλυκού χυμός
- 1 κ. σούπας εστραγκόν
- πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τρία λεπτά πριν βγάλεις τα ζυμαρικά, πρόσθεσε στο νερό τη λαχανίδα, τα σπαράγγια και τα φασολάκια.
- Στράγγιξε τα υλικά, διατηρώντας μισή κούπα από το βραστό νερό.
- Στο μπλέντερ χτύπα το λάδι, με το σχοινόπρασο, το ξύσμα και μια κουταλιά χυμό από το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι με τρεις κουταλιές νερό, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Ανακάτεψε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά με το μείγμα σχοινόπρασου, λίγο από το βραστό νερό που κράτησες προηγουμένως και μπόλικο πεκορίνο.
- Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τυρί και νερό αν χρειαστεί μέχρι να ανακατευτεί καλά το φαγητό.
- Σέρβιρε με έξτρα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ