Λαχταριστό πιάτο με «κρυμμένες» αντζούγιες και φύλλα μπρόκολου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 gr αντζούγιες
- 1 φλ. βούτυρο
- 1 ματσάκι φύλλα μπρόκολου
- 1 κ. σούπας ελαιόλδαο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 350 gr πένες
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διάλυσε τις αντζούγιες χωρίς το λάδι τους και ανακάτεψέ τες μέσα στο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με αλάτι και πιπέρι.
- Με τα χέρια σου κόψε τα φύλλα του μπρόκολου σε μπουκιές και ψιλόκοψε τα κλωνάρια.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια μπρόκολου με μπόλικο αλατοπίπερο για να τσιγαριστούν, για περίπου πέντε λεπτά.
- Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα σουρώσεις, κράτησε ½ φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Ρίξε τα ζυμαρικά, τα φύλλα μπρόκολου, το βραστό νερό και το βούτυρο που έχεις «αρωματίσει» με τις αντζούγιες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγείρεψε, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου τέσσερα λεπτά και πασπάλισε το φαγητό με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ