Πένες με «αρωματισμένο» βούτυρο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με «κρυμμένες» αντζούγιες και φύλλα μπρόκολου

Συστατικά

  • 100 gr αντζούγιες
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι φύλλα μπρόκολου
  • 1 κ. σούπας ελαιόλδαο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 350 gr πένες
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τις αντζούγιες χωρίς το λάδι τους και ανακάτεψέ τες μέσα στο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με αλάτι και πιπέρι.
  • Με τα χέρια σου κόψε τα φύλλα του μπρόκολου σε μπουκιές και ψιλόκοψε τα κλωνάρια.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια μπρόκολου με μπόλικο αλατοπίπερο για να τσιγαριστούν, για περίπου πέντε λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα σουρώσεις, κράτησε ½ φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά, τα φύλλα μπρόκολου, το βραστό νερό και το βούτυρο που έχεις «αρωματίσει» με τις αντζούγιες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγείρεψε, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου τέσσερα λεπτά και πασπάλισε το φαγητό με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164