Εναλλακτικά πεντανόστιμα λαζάνια με τορτίγιες και κιμά κοτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 kg κιμάς κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας σκόνη chili
- 2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα φασόλια μαυρομάτικα
- 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 8 τορτίγιες
- 1 1/2 φλ. cheddar
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου με το chili, το κύμινο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Ψήσε τον κιμά για πέντε λεπτά μέχρι να σκουρύνει και έπειτα ρίξε τα φασόλια, το καλαμπόκι και την ντομάτα με μπόλικο αλάτι και βράσε ανακατεύοντας για περίπου πέντε λεπτά.
- Άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με το υπόλοιπο λάδι και κόψε τις τορτίγιες στη μέση ή σε τέταρτα, ώστε να μπορείς να τις στρώσεις στο πυρέξ.
- Άρχισε να στήνεις τα λαζάνια τοποθετώντας στη βάση τορτίγιες, από πάνω κιμά και μετά τριμμένο τυρί, μέχρι να δημιουργήσεις αρκετές στρώσεις και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ψήσε στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά και πασπάλισε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ