Ριζότο με μασκαρπόνε

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρεμώδες και λαχταριστό ριζότο με τυριά και προσούτο

Συστατικά

  • 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 120 gr προσούτο λεπτοκομμένο
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι
  • 1 φλ. ρύζι arborio
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός
  • 3 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 φλ. γραβιέρα Νάξου
  • 1/3 φλ. μασκαρπόνε

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το ζωμό κοτόπουλου με δυόμισι φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μεσαία φωτιά.
  • Στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε το προσούσο και ψήσε για οκτώ με δέκα λεπτά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα (ή γουόκ) ζέστανε δύο κουταλιές βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισέ το ελαφρώς, πριν προσθέσεις το κρασί που θα βράσεις για δύο λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε μισό φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό μέχρι να απορροφηθεί και συνέχισε να προσθέτεις σε αυτή την αναλογία για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε στο ρύζι τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τα δύο τυριά και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η υφή κρεμώδης.
  • Σπάσε το ψητό προσούτο σε μεγάλα κομμάτι και ρίξε και αυτό στο ριζότο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164