Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με “σπασμένο” λουκάνικο και φασκόμηλο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 kg λουκάνικο (το κρέας μόνο)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- ½ κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κ. σούπας φασκόμηλο και 10 ολόκληρα φύλλα
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 350 gr cheddar
- 1 kg κοχυλάκι ζυμαρικό
- 1 μπρόκολο (τις φούντες μόνο)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της φωτογραφίας.
- Τα τελευταία δύο λεπτά του βρασμού, πρόσθεσε και τις φουντίτσες του μπρόκολου και σούρωσε καλά τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το 1/4 του φλιτζανιού λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρέας λουκάνικου
- Σπάσε το λουκάνικο με μια κουτάλα και τσιγάρισέ το για περίπου δέκα λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το μπούκοβο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρισε τα υλικά για δύο λεπτά ακόμη.
- Ρίξε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίξε στη σάλτσα σταδιακά τα 2/3 του τριμμένου cheddar και ανακάτευε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί, πριν προσθέσεις κι άλλο.
- Μόλις η σάλτσα “δέσει” αφαίρεσέ τη από την εστία και αλατοπιπέρωσέ τη.
- Ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και το μπρόκολο και ανακάτεψε καλά και έπειτα μετάφερε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
- Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε το φαγητό στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
- Βγάλε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, πασπάλισε το φαγητό με το υπόλοιπο τυρί και τα φύλλα φασκόμηλου και ράντισέ το με το υπόλοιπο λάδι και γύρισε το φούρνο στο γκριλ.
- Ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ