“Κοχυλάκι” με λουκάνικο και μπρόκολο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά στο φούρνο με “σπασμένο” λουκάνικο και φασκόμηλο

Συστατικά

  • ¼ φλ. και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 kg λουκάνικο (το κρέας μόνο)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο και 10 ολόκληρα φύλλα
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 350 gr cheddar
  • 1 kg κοχυλάκι ζυμαρικό
  • 1 μπρόκολο (τις φούντες μόνο)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της φωτογραφίας.
  • Τα τελευταία δύο λεπτά του βρασμού, πρόσθεσε και τις φουντίτσες του μπρόκολου και σούρωσε καλά τα υλικά.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το 1/4 του φλιτζανιού λάδι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρέας λουκάνικου
  • Σπάσε το λουκάνικο με μια κουτάλα και τσιγάρισέ το για περίπου δέκα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το μπούκοβο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρισε τα υλικά για δύο λεπτά ακόμη.
  • Ρίξε και το γάλα και την κρέμα γάλακτος και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξε στη σάλτσα σταδιακά τα 2/3 του τριμμένου cheddar και ανακάτευε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί, πριν προσθέσεις κι άλλο.
  • Μόλις η σάλτσα “δέσει” αφαίρεσέ τη από την εστία και αλατοπιπέρωσέ τη.
  • Ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και το μπρόκολο και ανακάτεψε καλά και έπειτα μετάφερε όλα τα υλικά σε ένα ταψί.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε το φαγητό στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
  • Βγάλε το αλουμινόχαρτο από το ταψί, πασπάλισε το φαγητό με το υπόλοιπο τυρί και τα φύλλα φασκόμηλου και ράντισέ το με το υπόλοιπο λάδι και γύρισε το φούρνο στο γκριλ.
  • Ψήσε για άλλα περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164