Λαχταριστό πιάτο με ανοιξιάτικα αρώματα και μοτσαρέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 gr σπαγγέτι
- 170 gr πανσέτα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 φλ. αρακάς
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλ. βασιλικός
- 1/2 φλ. μέντα
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 230 gr μοτσαρέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, κόψε την πανσέτα σε μικρά κυβάκια και τσιγάρισέ την για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει και να γίνει τραγανή.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε την πανσέτα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε ελαφρώς για ένα λεπτό.
- Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το βραστό νερό, τον αρακά και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε μέχρι να “δέσουν” τα υγρά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό, τη μέντα και το μπούκοβο, πασπάλισε με τη μοτσαρέλα “σπασμένη” στο χέρι και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ