Λαχταριστά ριγκατόνι με τρυφερά και αρωματικά κολοκυθάκια και φρέσκο βασιλικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 kg κολοκυθάκια
- αλάτι, πιπέρι
- 350 gr ριγκατόνι
- 250 gr παρμεζάνα
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- ½ φλ. βασιλικός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το λιωμένο σκόρδο για τέσσερα λεπτά.
- Κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες στη μέση και πρόσθεσε και αυτά στο τηγάνι με μπόλικο αλάτι.
- Όταν τα κολοκυθάκια αρχίσουν να “λιώνουν” μετά από περίπου 15 λεπτά, αφαίρεσέ τα από τη φωτιά και πασπάλισε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μετάφερε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και τη μισή παρμεζάνα σε δόσεις.
- Συνέχισε το βράσιμο στο τηγάνι, προσθέτωντας παρμεζάνα και νερό ανα χρειαστεί για μερικά ακόμη λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
- Ανακάτεψε και το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό και σέρβιρε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ