Παπαρδέλες με σπαράγγια

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρεμώδεις παπαρδέλες με λαχταριστά σπαράγγια, αρακά και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 350 gr παπαρδέλες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σπαράγγια
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. αρακάς
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα σπαράγγια κομμένα σε μπαστούνια των 2,5 cm και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα σπαράγγια από το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στα 2/3 του αρχικού.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα και ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα μέχρι να γίνει τόσο παχύρρευστη ώστε να μένει στην ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα σπαράγγια και τις παπαρδέλες και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και τον αρακά και αλατοπίπερο και άφησε για άλλα δύο λεπτά να μαγειρευτεί.
  • Σέρβιρε με ξύσμα λεμονιού, τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο θυμάρι.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164