Κρεμώδεις παπαρδέλες με λαχταριστά σπαράγγια, αρακά και άρωμα σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 gr παπαρδέλες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 8 σπαράγγια
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 φλ. αρακάς
- αλάτι, πιπέρι
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- τριμμένη παρμεζάνα
- φρέσκο θυμάρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε τα σπαράγγια κομμένα σε μπαστούνια των 2,5 cm και σοτάρισέ τα για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Αφαίρεσε τα σπαράγγια από το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και την κρέμα γάλακτος.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στα 2/3 του αρχικού.
- Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα και ρίξε σιγά- σιγά την παρμεζάνα μέχρι να γίνει τόσο παχύρρευστη ώστε να μένει στην ξύλινη κουτάλα.
- Ρίξε στο τηγάνι τα σπαράγγια και τις παπαρδέλες και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε και τον αρακά και αλατοπίπερο και άφησε για άλλα δύο λεπτά να μαγειρευτεί.
- Σέρβιρε με ξύσμα λεμονιού, τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο θυμάρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ