Λαχταριστό πιάτο με ψητό μπρόκολο, κοτόπουλο και άρωμα σκόρδου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
- 3 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 350 gr φουσίλι
- 3 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ¼ φλ. χυμός λεμονιού
- ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα + περισσότερη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς.
- Άλειψε το κοτόπουλο με δύο κουταλιές λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 45 με 55 λεπτά.
- Ανακάτεψε το μπρόκολο με δύο κουταλιές λάδι και ¼ κουταλάκι αλάτι και 15 λεπτά πριν βγάλεις το κοτόπουλο, πρόσθεσε το μπρόκολο στο ταψί.
- Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, άφησέ το να σταθεί για πέντε λεπτά και έπειτα κόψε σε μικρές μπουκιές.
- Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλάτι.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά, διατηρώντας το νερό και μετάφερέ τα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πρόσθεσε και ¼ φλιτζανιού από το βραστό νερό και μισό φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε και το κοτόπουλο με το μπρόκολο, αλατοπιπέρωσε, ανακάτεψε και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ