Λευκό Mac & Cheese

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά κρεμώδη ζυμαρικά με τυρί, μπρόκολο και πανσέτα

Συστατικά

  • 500 gr ζυμαρικά κοχυλάκι
  • 140 gr γάλα εβαπορέ
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 340 gr λευκό cheddar τριμμένο
  • 2 κ. γλυκού corn flour
  • 1 1/2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
  • 1/2 φλ. ψημένη πανσέτα σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και κράτησε τρεις κουταλιές από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ανακάτεψε το γάλα, το βραστό νερό, το αυγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και ζέστανε τα υλικά σε μεσαία φωτιά για δύο λεπτά.
  • Σε ε΄να μπολ ανακάτεψε το cheddar με το corn flour και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε σιγά- σιγά το μείγμα τυριού στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα ρίξε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά, το μπρόκολο κομμένο σε μικρές μπουκιές και την ψιλοκομμένη πανσέτα και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164