Καλοκαιρινό comfort food όπως δεν το είχες φανταστεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 1/2 φλ. κριθαράκι
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 1/2 φλ. καλαμπόκι
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι με αλατοπίπερο και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
- Ρίξε το κρασί και ξύσε τον πάτο της κατσαρόλας με την ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσεις ό,τι μπορεί να έχει κολλήσει και ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε μια κουτάλα από τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το ζυμαρικό να τον απορροφήσει τελείως.
- Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να βάλεις το μισό ζωμό και τότε πρόσθεσε και το καλαμπόκι.
- Έπειτα, πρόσθεσε σιγά- σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να τελειώσει και το κριθαράκι να γίνει κρεμώδες, για περίπου 15 λεπτά συνολικά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα, το βασιλικό, το βούτυρο και μπόλικο αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε αμέσως με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ