Κοχυλάκι με κρέμα cheddar και σάλτσα πέστο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 gr κοχυλάκι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 κ. σούπας αλεύρι γοχ
- 1 1/2 φλ. γάλα πλήρες
- 1 1/2 φλ. λευκό cheddar
- 1/4 φλ. πέστο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ τα και άφησέ στην άκρη.
- Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά για δύο με τρία λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγά- σιγά άρχισε να προσθέτεις το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο το υγρό χωρίς σβόλους.
- Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και άφησέ το πέντε λεπτά να πήξει.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το cheddar λίγο- λίγο και μόλις λιώσει πρόσθεσε το πέστο και το αλατοπίπερο.
- Ρίξε στην κατσαρόλα και το κοχυλάκι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά από τη σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ