Mac&Cheese με κιμά

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το αγαπημένο πιάτο με cheddar και ζυμαρικά σε εκδοχή bolognese

Συστατικά

  • 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ. σούπας λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • 2 κ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ. σούπας Worcestershire σος
  • 2 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 300 gr κοφτό μακαρονάκι
  • 2 φλ. τριμμένο cheddar

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει και να καβουρδιστεί για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σούρωσε τον κιμά και κράτησέ τον στην άκρη.
  • Σκούπισε το τηγάνι, πρόσθεσε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου πέντε λεπτά.
  • Επίστρεψε τον κιμά στο τηγάνι και πρόσθεσε τον βασιλικό, τη ρίγανη και τις ντομάτες με το τη Worcestershire σος και δύο φλιτζάνια νερό.
  • Ρίξε και το μακαρονάκι στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και το cheddar, κάλυψε ξανά με το καπάκι και άφησέ το στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164