Το αγαπημένο πιάτο με cheddar και ζυμαρικά σε εκδοχή bolognese
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλ. ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 φλ. ψιλοκομμένο καρότο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ. σούπας λιωμένο σκόρδο
- 1 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
- 2 κ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- 1 κ. σούπας Worcestershire σος
- 2 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- αλάτι, πιπέρι
- 300 gr κοφτό μακαρονάκι
- 2 φλ. τριμμένο cheddar
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε τον κιμά μέχρι να σκουρύνει και να καβουρδιστεί για περίπου πέντε λεπτά.
- Σούρωσε τον κιμά και κράτησέ τον στην άκρη.
- Σκούπισε το τηγάνι, πρόσθεσε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου πέντε λεπτά.
- Επίστρεψε τον κιμά στο τηγάνι και πρόσθεσε τον βασιλικό, τη ρίγανη και τις ντομάτες με το τη Worcestershire σος και δύο φλιτζάνια νερό.
- Ρίξε και το μακαρονάκι στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Πρόσθεσε αλατοπίπερο και το cheddar, κάλυψε ξανά με το καπάκι και άφησέ το στη φωτιά για άλλο ένα λεπτό, μέχρι να λιώσει το τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ