Φουσίλι με κρέμα πιπεριάς

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα ψητής πιπεριάς και παρμεζάνα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 βαζάκι (350 gr) ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 gr φουσίλι
  • 2 κ. σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για περίπου πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και το λιωμένο σκόρδο και τσιγάρισέ το για άλλο ένα λεπτό και αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε στο κατσαρολάκι τις πιπεριές, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε τα υλικά όσο είναι ακόμα ζεστά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε 1/4 του φλιτζανιού από το βραστό νερό και επανάφερε τα φουσίλι στη στεγνή κατσαρόλα.
  • Ρίξε τη σάλτσα πιπεριάς στα φουσίλι, ανακάτεψε καλά και αν χρειαστεί πρόσθεσε και λίγο από το βραστό νερό για να απλωθεί καλύτερα η σάλτσα.
  • Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό το πιάτο με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164