Λαχταριστό comfort food με κόκκινη σάλτσα και έξτρα παρμεζάνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- ¼ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1 κ. σούπας + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- ½ κ. γλυκού ρίγανη
- ¼ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μεγάλο αυγό
- 5 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ. σούπας λάδι
- ½ μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 κ. γλυκού πάπρικα
- 1 κ. σούπας ζάχαρη
- 350 gr μακαρονάκι κοφτό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε τις ντομάτες κονκασέ μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
- Ανακάτεψε το τρίμμα ψωμιού με την παρμεζάνα, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε το αυγό χτυπημένο, την κρέμα γάλακτος και τον κιμά και με τα χέρια άρχισε να πλάθεις το μείγμα και να σχηματίζεις περίπου 24 μπαλάκια.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγάνισε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντάς τα τακτικά πλευρά για πέντε λεπτά και μετάφερέ τα σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο για πέντε λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ. το αλατοπίπερο και την πάπρικα και σοτάρισε για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και συνέχισε το μαγείρεμα για άλλα το πολύ 10 λέπτα.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε το μακαρονάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα σουρώσεις ρίξε τη σάλτσα στα ζυμαρικά.
- Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ