Λαχταριστό πιάτο με κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία λινγκουίνι
- 3 1/2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 8 νήματα κρόκου Κοζάνης
- 3/4 φλ. γάλα
- 100 gr + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές τους και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ρίξε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισέ τα για δύο με τρία λεπτά και αλάτισέ τα.
- Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε την επιφάνειά του για να ξεκολλήσουν τα υλικά.
- Βράσε για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε στο τηγάνι το βραστό νερό μαζί με τα νήματα κρόκου Κοζάνης και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε το γάλα, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε και τις γαρίδες και συνέχισε το μαγείρεμα για δύο λεπτά ακόμη.
- Τέλος, ρίξε και τα λινγκουίνι στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ