Λινγκουίνι με γαρίδες και κρέμα σαφράν

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες

Συστατικά

  • 1 συσκευασία λινγκουίνι
  • 3 1/2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 8 νήματα κρόκου Κοζάνης
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 100 gr + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και διατήρησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μιάμιση κουταλιά βούτυρο μαζί με το λάδι.
  • Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές τους και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Ρίξε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο και σοτάρισέ τα για δύο με τρία λεπτά και αλάτισέ τα.
  • Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε την επιφάνειά του για να ξεκολλήσουν τα υλικά.
  • Βράσε για τέσσερα λεπτά και πρόσθεσε στο τηγάνι το βραστό νερό μαζί με τα νήματα κρόκου Κοζάνης και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το γάλα, την παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε και τις γαρίδες και συνέχισε το μαγείρεμα για δύο λεπτά ακόμη.
  • Τέλος, ρίξε και τα λινγκουίνι στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164