Λαχταριστά ζυμαρικά με άρωμα φθινοπώρου και λουκάνικο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας και 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 500 gr λουκάνικο “μαδημένο”
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης ξερό
- 2 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 φλ. κολοκύθα
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/8 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 500 gr πένες
- τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε το μαδημένο λουκάνικο μέχρι να καβουρδιστεί.
- Μετάφερε το λουκάνικο σε ένα πιάτο, σκούπισε το λίπος από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τη δάφνη, το φασκόμηλο και το κρασί και βράσε για περίπου δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και την κολοκύθα και συνέχισε να βράζεις για τρία λεπτά.
- Επίστρεψε το λουκάνικο στο τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε και την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπέρωσε τα υλικά, πρόσθεσε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και σιγόβρασε τη σάλτσα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να “δέσει”.
- Βράσε τις πένες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίξε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά για ένα λεπτό.
- Σέρβιρε με την τριμμένο παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ