Αυτή η σαλάτα μπορεί εύκολα να γίνει το σημερινό σου κυρίως! Οι γλυκοπατάτες παντρεύονται τα πράσινα λαχανικά και ερωτεύονται με το δροσιστικό dressing από ταχίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια kale, κομμένο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. της σούπας ginger
- 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- αλάτι και πιπέρι
- (για τη σος από ταχίνι): 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
- χυμός ενός λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός, λιωμένος
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάς απαλά και έτοιμη η σος.
- Καθαρίζεις τις γλυκοπατάτες σου, κόβεις σε μερίδες και μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα, σοτάρεις το kale και το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν. Χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το σκόρδο, την κανέλα, το ginger, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτεις τις ψημένες γλυκοπατάτες και αφήνεις για 5 λεπτά.
- Σερβίρεις σε ένα μπολ και συνοδεύεις με το dressing από ταχίνι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ