Ο πιο έξυπνος τρόπος να έχεις κομμάτια κρέας σκέτο γλύκισμα; Να τα μαγειρέψεις σε χυμό πορτοκαλιού που θα προσφέρουν εκτός των άλλων και απίθανο άρωμα στο φαγητό σου. Ψήνουμε στη γάστρα μοσχαρίσια κομμάτια με λαχανικά και πορτοκάλι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
- 5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
- 15 γρ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ πράσινη πιπεριά
- Το χυμό και το ξίσμα από 2 μικρά πορτοκάλια
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και αλεύρωσε το κρέας
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά να μαλακώσουν
- Πρόσθεσε το κρέας και σοτάρισε καλά από όλες τις πλευρές
- Μετέφερε το μείγμα σε μια γάστρα και πρόσθεσε το χυμό και το ξίσμα πορτοκαλιού
- Σκέπασε την γάστρα και ψήσε στους 160 για 1 με 1 ώρα και ένα τέταρτο
- Σέρβιρε ζεστό, γαρνίροντας με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Tip
Για τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, ζήτησε από τον κρεοπώλη σου κιλότο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ