Τα τοματίγιο μοιάζουν με πράσινες ντομάτες με λεπτή φλούδα. Αν δεν βρεις φρέσκιες, χρησιμοποίησε κονσέρβα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ..γ. καυτερό πιπέρι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (500 γρ.)
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 16 τάκος (θα τα βρεις έτοιμα στο super market)
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- Ένα τρυφερό μαρούλι για το σερβίρισμα
- Σάλτσα τοματίγιο: 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- Χυμό από 1 lime
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό τοματίγιο αποφλυωμένα και πλυμένα
- 2 καυτερές πιπεριές
- 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το ελαιόλαδο, το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο. Πρόσθεσε το κρέας και άφησέ το να μαριναριστεί για 30 λεπτά
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ – Μούσκεψε το κρεμμύδι στο χυμό lime.
- Στο μεταξύ, τηγάνισε το σκόρδο για 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσει.
- Ψήσε τα τοματίγιο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν
- Βάλε το σκόρδο, τα τοματίγιο, τις πιπεριές και τον κόλιανδρο σε ένα μπλέντερ με αλάτι και πιπέρι. Δεν χρειάζεται να πολτοποιηθεί τελείως
- Πρόσθεσε στο μείγμα τα κρεμμυδάκια και άσε τη σάλτσα να κρυώσει
- Βγάλε το κρέας από την μαρινάδα και ψήσε στο γκριλ για 5 λεπτά
- Άσε 10 λεπτά να κρυώσει και κόψε σε κομμάτια
- Ανακάτεψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο λάδι και άφησε τα στο γκριλ για λίγη ώρα
- Γέμισε τα τάκος με το κρέας, τη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ