Το καθαρό κρέας από την μοσχαρίσια μπριζόλα αρκεί για να χορτάσει όλη η παρέα. Ψήσε μαριναρισμένο τρυφερό κρέας, μαζί με πορτομπέλο και μπες στο κλίμα της BBQ Τσικνοπέμπτης.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ μυρωδικά της εξοχής (Herbes de Provence)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1 ολόκληρη μοσχαρίσια μπριζόλα (250-500 γραμμαρίων)
- 2 μεγάλα πορτομπέλο, με τη βάση τους κομμένη
- Για τη μαρινάδα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προτίμησε τα μικρά που είναι για στιφάδο)
- 1 ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κ.σ τοματοπελτέ
- Φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 1 φύλλο δάφνης
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τα μυρωδικά σου, το σκόρδο και το αλατοπίπερι. Λιώσε τα υλικά με ένα πιρούνι
- Καθάρισε την μπριζόλα σου από τα σημεία όπου υπάρχει λίπος και τρίψε τα μπαχαρικά σε όλη της την επιφάνεια
- Βάλε σε ένα ρηχό τάπερ, σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για μία ώρα
- Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά
- Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια να μαραθούν και στη συνέχεια ρίξε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
- Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα σου να πάρει βράση. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη μαρινάδα για 5 ακόμη λεπτά. Άσε στην άκρη να κρυώσει καλά
- Βάλε τα μανιτάρια μαζί με την μπριζόλα σε ένα μπολ και πρόσθεσε την κρύα μαρινάδα
- Γύρισε το κρέας και τα μανιτάρια αρκετές φορές να διοχετευτούν παντού τα υγρά. Άφησε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
- Βγάλε από το ψυγείο και άφησε τα υλικά σου να πάρουν και πάλι θερμοκρασία δωματίου
- Στράγγιξε με ένα σουρωτήρι την μαρινάδα σε ένα τηγάνι και ζέστανε. Άφησε να βράσει και να δέσει. Θα μείνει περίπου η μισή ποσότητα
- Ψήσε τα μανιτάρια και την μπριζόλα στη σχάρα. Θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά και για τα δύο. Απόσυρε λίγο πιο νωρίς το κρέας σου
- Άφου κρυώσουν ελφρά κόψε το κρέας και τα μανιτάρια σε διαγώνιες λεπτές φέτες
- Ράντισε με τη σος μαρινάδας και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ