Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και ροδάκινα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνε μια βόλτα στα μανάβικα της γειτονίας. Τα πρώτα ροδάκινα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και είναι ζουμερά – αλλά σφιχτά – και πεντανόστιμα. Αγόρασε μερικά για να ετοιμάσεις μια ιδιαίτερη σος, που θα συνοδεύσει τις ψητές σου μπριζόλες. Συνόδευσέ τες με πληγούρι ή δροσερό κους κους! Ένα πιάτο που δεν έχει περισσότερες από 250 θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.σ μέλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιέρωσε τις μπριζόλες σου και άφησέ τες στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι
  • Ρίξε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε σε υψηλή φωτιά
  • Ψήσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Μην τις παραψήσεις για να μείνουν ζουμερές
  • Αφαίρεσε τις μπριζόλες και κράτησε σε ζεστό μέρος
  • Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα ροδάκινα να σοταριστούν για 2-3 λεπτά
  • Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε τα υλικά σου να ομογενοποιηθούν. Άσε το αλκοόλ να φύγει και να βράσουν τα υλικά σου
  • Όταν σωθούν καλά τα υγρά, πρόσθεσε το ζωμό και το μέλι και άφησε να πάρει δεύτςερη βράση η σάλτσα σου
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά, εφόσον έχει δέσει η σάλτσα και πρόσθεσε το βούτυρο ανακατεύοντας
  • Σέρβιρε τις μπριζόλες σου, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα σου

Tip

Αν ο ζωμός σου φαίνεται βαρύς συμπλήρωσε τη σαλτσούλα σου με λίγο νερο (2/3 του φλιτζανιού) και 1 κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει....

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164