Κάνε μια βόλτα στα μανάβικα της γειτονίας. Τα πρώτα ροδάκινα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και είναι ζουμερά – αλλά σφιχτά – και πεντανόστιμα. Αγόρασε μερικά για να ετοιμάσεις μια ιδιαίτερη σος, που θα συνοδεύσει τις ψητές σου μπριζόλες. Συνόδευσέ τες με πληγούρι ή δροσερό κους κους! Ένα πιάτο που δεν έχει περισσότερες από 250 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 ροδάκινα κομμένα σε 8 φέτες το καθένα
- 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιέρωσε τις μπριζόλες σου και άφησέ τες στην άκρη να τραβήξουν το αλάτι
- Ρίξε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε σε υψηλή φωτιά
- Ψήσε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα. Μην τις παραψήσεις για να μείνουν ζουμερές
- Αφαίρεσε τις μπριζόλες και κράτησε σε ζεστό μέρος
- Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα ροδάκινα να σοταριστούν για 2-3 λεπτά
- Σβήσε με το κρασί και ανακάτεψε τα υλικά σου να ομογενοποιηθούν. Άσε το αλκοόλ να φύγει και να βράσουν τα υλικά σου
- Όταν σωθούν καλά τα υγρά, πρόσθεσε το ζωμό και το μέλι και άφησε να πάρει δεύτςερη βράση η σάλτσα σου
- Αφαίρεσε από τη φωτιά, εφόσον έχει δέσει η σάλτσα και πρόσθεσε το βούτυρο ανακατεύοντας
- Σέρβιρε τις μπριζόλες σου, περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα σου
Tip
Αν ο ζωμός σου φαίνεται βαρύς συμπλήρωσε τη σαλτσούλα σου με λίγο νερο (2/3 του φλιτζανιού) και 1 κ.γ. κορν φλάουρ για να δέσει....
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ