Μοσχαράκι με μελιτζάνες

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αν είσαι λάτρης της μελιτζάνας αυτή είαι σίγουρα η συνταγή σου. Η μελιτζάνα χαρίζει το άρωμα και τη γεύση της στο φαγητό και κάνει το μοσχαρίσιο κρέας τρυφερό και πεντανόστιμο. Ένα πιάτο για να… αδειάσεις όλο το δοχείο με τη φέτα!

Συστατικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (προτίμησε κιλότο)
  • 1,5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 7-8 σκελίδες σκόρδο
  • Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Κύμινο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Μπορείς να τις αφησεις για λίγο σε αλατισμένο νερό για να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας το νερό δυο τρεις φορές
  • Στράγγιξε τις μελιτζάνες και στέγνωσέ τες σε απορροφητικό χαρτί
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίξε ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρά το κύμινο.  Σόταρε τις μελιτζάνες να ροδίσουν ελαφρά
  • Αφαίρεσέ τες με τρυπητή κουτάλα και συνέχισε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι
  • Συμπλήρωσε το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας σου
  • Πρόσθεσε στη συνέχεια τις ντομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπέρωσε.
  • Σκέπασε το φαγητό σου με χλιαρό νερό χαμήλωσε τη φωτιά
  • Άφησε το κρέας σου να ψηθεί ελαφρώς στη σάλτσα του και μετά από μισή ώρα πρόσθεσε τις μελιτζάνες και τον μαϊνταό ψιλοκομμένο
  • Άφησε ακόμη 10-15 λεπτά και κατέβασε από τη φωτιά

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164