Θυμάσαι τη σκηνή με την Julia Roberts να παλεύει να βγάλει ένα σαλιγκάρι από το κέλυφος μπροστά στα γοητευμένα μέτια του Richard Gere. Aυτή είναι η νόστιμη και gourmet συνταγή…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 48 σαλιγκάρια
- ½ φλιτζ. τσαγιού ξίδι
- 10 γρ. αλεύρι
- 2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σέλερι (μόνο το μίσχο)
- 1 καρότο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Aλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. ψύχα ψωμιού τριμμένη
- Για τη γέμιση βουτύρου bourguignon: 250 γραμ. βούτυρο
- 35 γρ. κρεμμυδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε καλά τα σαλιγκάρια με άφθονο νερό για να καθαρίσουν
- Βάλε σε μια μεγάλη λεκάνη και κάλυψε με νερό στο οποίο έχεις προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι. Άφησε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες
- Ξέπλυνε και πάλι σε μπόλικο νερό και βάλε στην κατσαρόλα να ζεματίσεις τα σαλιγκάρια σε νερό που βράζει για 5 λεπτά
- Στράγγιξε και άφησε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό
- Βγάλε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος και αφαίρεσε τη μαύρη “ουρά”. Μην πετάξεις τα κελύφη
- Βάλε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό σε μια μεγάλι κατσαρόλα με το κρασί και πρόσθεσε τα σαλιγκάρια
- Το νερό θα πρέπει ίσα ίσα να τα καλύπτει
- Άφησε να γίνουν στο ζουμί τους για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Βράσε και τα κελύφη για μισή ώρα, στράγγιξέ τα, πλύνε τα σε κρύο νερό και στέγνωσέ τα
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το βούτυρο bourguignon. Θα πρέπει για να σε διευκολύνει το βούτυρο να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- Γέμισε τα κελύφη με ένα μικρό κομμάτι βούτυρο bourguignon και στη συνέχεια με ένα σαλιγκάρι
- Κάλυψε και πάλι με λίγο βούτυρο και σέρβιρε
Tip
Φοβάσαι πως θα μαυρίσει η αγαπημένη σου κατσαρόλα από τις πολλές ώρες βράσιμο; Δες εδώ πως θα αστράφτει σαν καινούρια για πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ