Μια χοιρινή τηγανιά είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα να πιεις ένα κρασάκι με παρέα. Να δοκιμάσεις έναν καλό μεζέ, χωρίς να κουραστείς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 ποτητάκι λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Το χυμό από 1 λεμπόνι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ρε μισές ροδέλες
- 1 μεγάλι πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- Ελαιόλαδο
- 1 1/2 ποτήρι νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αλατοπιπέρωσε το κρέας και πρόσθεσε και τη ρίγανη
- Βάλε το Κρέας σε ένα βαθύ τηγάνι και πρόσθεσε το νερό (ίσα, ίσα να το σκεπάσει)
- Άνοιξε το μάτι και άφησε το κρέας να σιγοβράσει μέσα στο νερό
- Άφησε το νερό να εξατμιστεί ανακατεύοντας σιγά, σιγά, Μόλις φύγει όλο το νερό πρόσθεσε ελαιόλαδο
- Αφού ζεσταθεί καλά σόταρε το κρέας να πάρει λίγο χρώμα και πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις πιπεριές
- Συνέχισε το σοτάρισμα, άφησε το κρεμμύδι να γυαλίσει και να μαλακώσουν τα λαχανικά και σβήσε με το κρασί
- Συνέχισε το ψήσιμο να φύγουν τα υγρά του φαγητού και σβήσε με το λεμόνι
- Αλατοπιπέρωσε αν χρειαστεί και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ