Εύκολη συνταγή. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι για μεγάλες δημιουργίες… Taquitos και θα ικανοποιηθούν όλοι! Τύλιξε μέσα σε σταρένια τορτίγια μια καυτερή σάλτσα κιμά και μπόλικο τυρί cheddar!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για να αλλείψεις τα taquitos
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 φλιτζάνι σάλτσα της επιλογής σου (μπορείς να βάλεις και χυμό ντομάτας)
- 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
- 10 τορτίγιες σιταριού
- 1/2 φλιτζάνι Cheddar
- Λίγη κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σόταρες για μερικά λεπτά
- Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάκεψε με ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώμα. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και την σάλτσα μαζί με το τσίλι σε σκόνη
- Συνέχισε το ψήσιμο ανακατεύοντας σταδιακά για 10 ακόμη λεπτά
- Ζέστανε τις τορτίγιες ελαφρα σε αντικολλητικό σκεύος και γέμισε μία, μία με τη σάλτσα του κιμά
- Ρίξε μπόλικο τριμμένο τυρί και τύλιξε σε ρολάκια
- Στρώσε τα ρολάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και λάδωσε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πινέλο
- Ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό τους για 10 λεπτά περίπου
- Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα και όποιο άλλο dip επιθυμείς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ