Το ψαρονέφρι είναι το πιο μαλακό κομμάτι του χοιρινού. Βγες στην αγορά και βρες ολόγλυκα μαύρα κεράσια που θα γίνουν η ιδανική σου σος για ένα gourmet πιάτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γρ. ψαρονέφρι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
- 1 φλιτζάνι μαύρα κεράσια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC
- Ζέστανε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και σόταρε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα
- Βγάλε και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
- Αλατοπιπέρωσε το κρέας και ζέστανε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σόταρε το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και άφησε για περίπου 10 λεπτά. Βγάλε από το φούνο και τύλιξε το ψαρονέφρι με αλουμινόχαρτο να παραμείνει ζεστό και άφησε στο φούρνο
- Πρόσθεσε το ζωμό, το ξίδι, τα κεράσια σε μέτρια φωτιά και άφησε να βράσουν. Λιώσε τα κεράσια με ένα πηρούνι και άφησε να ψηθεί ακόμη 5-6 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε να ομογενοποιηθούν
- Σέρβιρε με το ψαρονέφρι σε φετούλες γαρνιρισμένο με τη σος κερασιών
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ