Τρυφερό φιλέτο μοσχαρίσιο με γλυκιά σος βερίκοκου… Σέρβιρε με ψητά βερίκοκα και ανανέωσε το κυριακάτικο μπάρμπεκιου με καλοκαιρινό τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 του φλιτζανιού νέκταρ βερίκοκου
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 1/2 κ.σ. μέλι
- 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.γ. χρένο
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα χωρίς το λίπος
- 4 γερά και ώριμα βερίκοκα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ βάλε το χυμό βερίκοκο, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα και το χρένο
- Ξέπλυνε ελαφρά το κρέας και βάλε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων
- Πρόσθεσε 1/3 του φλιτζανιού από τη σος, ανακίνησε να πάει σε όλο το κρέας και κλείσε την τσάντα
- Άφησε να σταθεί για 20 λεπτά, γυρίζοντας πότε, πότε τη σακούλα. Κράτησε την υπόλοιπη σος
- Κόψε τα βερίκοκα και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Πάρε τις μπριζόλες και πέταξε την μαρινάδα
- Ψήσε τις μπριζόλες μαζί με τα βερίκοκα στα κάρβουνα αλείφοντας με την σος βερίκοκου που κράτησες
- Φρόντισε να μην παραψήσεις το κρέας σου και να μένει ζουμερό, αλλά και τα βερίκοκα να πάρουν σχέδια
- Ζέστανε την υπόλοιπη σος να πάρει βράση και σέρβιρε περιχύνοντας τις μπριζόλες σου με αυτή και λίγο αλατοπίπερο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ