Είναι ίσως το πιο γνωστό πιάτο της Κέρκυρας. Παστιτσάδα με μοσχαρίσιο κρέας και τόσα μυρωδικά που θα σε… πάρει από τη μύτη. Μπορείς να το κάνεις και με κόκορα και να είσαι σίγουρη πως θα γίνει γλύκισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά νούμερο 5
- 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Κόκκινο καυτερό πιπέρι
- Σπετσιερικό (Μείγμα μπαχαρικών με κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, δάφνη, μπαχάρι και κύμινο)
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 4 κ.σ. ξίδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κρέας σε μερίδες και βάλε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με ελαιόλαδο. Σόταρε καλά, φροντίζοντας να μην τρυπάς τα κομμάτια το κρέας όσο τα γυρίζεις
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνέχισε το σοτάρισμα να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το σπετσιερικό και σβήσε με το κρασί
- Συμπλήρωσε με ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας και με την κατσαρόλα κλειστή άφησε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει
- Αφού μαλακώσει το κρέας ρίξε τον πελτέ, το αλάτι και τα πιπέρια σου, το ξίδι και άσε να σωθεί η σάλτσα σου από τα υγρά
- Παράλληλα βράσε τα μακαρόνια σου και αφού τα στραγγίξεις ζεμάτισε στο φρέσκο βούτυρο
- Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυρί
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ