Αρνάκι με Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί να θέλεις να τιμήσεις το έθιμο της Λαμπρής, χωρίς να παιδεύεσαι με σούβλες, κάρβουνα και άλλα τέτοια… “βουκολικά”! Ιδού μια συνταγή για το φούρνο της κουζίνας σου που θα λατρέψουν όλοι στο πασχαλιάτικο τραπέζι.

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι
  • 500γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • Aλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Aλάτισε το κρέας και άφησέ το από βραδίς στο ψυγείο. Χάραξε με το μαχαίρι και βύθισε στο κρέας το σκόρδο
  • Άλειψε το κομμάτι το κρέας με ελαιόλαδο, πασπάλισε με πιπέρι και ψήσε όπως είναι στο φούρνο στους 200oC για 1 ώρα περίπου
  • Αφού ψηθεί καλά το κρέας πάρε τα υγρά που έχουν βγει στο ταψί. Ανάμειξέ τα με το γιαούρτι και τα αυγά χτυπημένα
  • Περίχυσε το κομμάτι το κρέας και βάλε πάλι στο φούρνο να πάρει χρώμα για περίπου 30 λεπτά ακόμη
  • Σέρβιρε με φετούλες λεμόνι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164