Μια ιδιαίτερη πρόταση για να σερβίρεις τραγανά παϊδάκια στα κάρβουνα, μαριναρισμένα σε μπίρα και με μια bbq σος που περιέχει επίσης μπίρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κουτάκια μπύρας
- 3 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. γλυκάνισο
- 1,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κιλά περίπου χοιρινά παϊδάκια
- 1/2 φλιτζάνι Barbecue Sauce με μέλι και μπύρα [Κάνε κλικ εδώ]
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη μαρινάδα: βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τη μπύρα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, το καγιέν, το μαύρο πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
- Κόψε τα παϊδάκια σε μερίδες, ανά δύο παϊδάκια. Βάλτα σε σε σακούλα για τρόφιμα που κλείνει και βάλε τη σακούλα σε μεγάλο μπολ. Ρίξε τη μαρινάδα μέσα στη σακούλα και κλείστην. Κούνησέ την ελαφρά να πάει η μαρινάδα παντού. Βάλε το κρέας στο ψυγείο για 6 ώρες, ανακινώντας πού και πού τη σακούλα.
- Βγάλε τα παϊδάκια από τη σακούλα και στέγνωσέ τα ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
- Ετοίμασε το γκριλ με τα κάρβουνά σου (ή το ηλεκτρικό) ώστε να είναι μέτρια η φωτιά. Βάλε τα παιδάκια με το κόκκαλο προς τα κάτω σε σχάρα. Σκέπασε το γκριλ και ψήσε για περίπου 1,5 ώρα ή μέχρι τα παϊδάκια να μαλακώσουν αλείφοντάς τα με την μπάρμπεκιου σος τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος. Αν χρειαστεί πρόσθεσε περισσότερα κάρβουνα για να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του γκριλ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ