Πύργος ριγκατόνι με κιμά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σκεφτόμαστε αντισυμβατικά και σηκώνουμε τα ριγκατόνι όρθια στο πιάτο. Φτιάχνουμε έτσι έναν πύργο από ζυμαρικά γεμάτο απολαυστικό κιμά και λιωμένο τυρί!! Yummy.

Συστατικά

  • Αλάτι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κιλό κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή και γαλοπούλας)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • βούτυρο για το ταψί
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 230 γραμμ. ψιλοκομμένη μοτσαρέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξε αλάτι και τα ριγκατόνι.
  • Μαγείρεψε να γίνουν αλ ντέντε.
  • Σούρωσε, ξέπλυνε με κρύο νερό και στράγγιξε καλά τα ζυμαρικά.
  • Ανακάτεψε μία κουταλιά λάδι με τα ζυμαρικά.
  • Ζέστανε τη δεύτερη κουταλιά λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξε τον κιμά και ανακάτεψε μέχρι να ροδίσει περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, 1 κ. γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά. Ρίξε την ντομάτα και σιγόβρασε για άλλα 20 λεπτά.
  • Άλειψε μια μεγάλη κουμπωτή φόρμα με το βούτυρο.
  • Ανακάτεψε τα ριγκατόνι με την παρμεζάνα και βάλτα ένα ένα όρθια μέσα στη φόρμα.
  • Βάλε 2 φλιτζάνια κιμά πάνω από τα ριγκατόνι πίεζοντας να μπει στις τρύπες. Ψήσε για 15 λεπτά.
  • Βγάλε από το φούρνο και ρίξε τη μοτσαρέλα. Ψήσε για 10-15 λεπτά ακόμη να χρυσίσει λίγο το τυρί.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε την “τούρτα” να κρυώσει για 15 λεπτά πριν την ξεφορμάρεις για να σερβίρεις.
  • Ρίξε σε κάθε κομμάτι λίγο από τον κιμά που περίσσεψε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164