Η κλασική συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες με πειραγμένα υλικά αλλά με το ίδιο πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
- μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά από κιλότο
- 1/4 φλιτζ. φρυγανιά
- 1 κ.γλυκού μουστάρδα
- 2 κ. γλυκού Worcestershire sauce
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σούπας μαγιονέζα
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1 κιλό μέτριες πατάτες, ψιλόφλουδες
- λίγο δεντρολίβανο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλύνε πάρα πολύ καλά τις πατάτες σου με το σφουγγάρι της κουζίνας ώστε να απομακρυνθούν όλα τα χώματα.
- Κόψε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα (με τη φλούδα).
- Βάλε τις πατάτες σε μπόλικο βραστό νερό να πάρουν μια δυο βράσεις και στράγγιξέ τες. Άφησέ τες στην άκρη.
- Σε μέτριο τηγάνι βάλε μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι περίπου 5 λεπτά να καραμελώσει.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρε να χρυσίσει και το σκόρδο.
- Άφησε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τους κιμάδες, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, τη σος, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι.
- Ανακάτεψε με δύο πιρούνια χωρίς να το παρακάνεις.
- Ρίξε το αυγό, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακάτεψε με το χέρι σου αυτή τη φορά απαλά για ελάχιστα λεπτά μέχρι ίσα να ανακατευτούν.
- Πλάσε τα μπιφτέκια σου στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλεις.
- Βάλε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρόδισε τα μπιφτέκια σου και από τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά το καθένα.
- Βάλε τα μπιφτέκια σε ταψί, βάλε γύρω γύρω τις πατάτες, ράντισε τις πατάτες με ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι, λίγο δεντρολίβανο και πιπέρι και ψήσε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά τα μπιφτέκια και οι πατάτες να ροδίσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ