Διάλεξε ομοιόμορφα κομμάτια χοιρινού και φτιάξε το πιο νόστιμο πιάτο με κρέας και πατάτες στο τηγάνι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. μικρές φρέσκες πατάτες με τη φλούδα
- 700 γραμμ. χοιρινές μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
- 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (άνηθο ή μαϊντανό)
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε τις πατάτες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα τους).
- Τις βράζουμε για 20’-25’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ροδίζουμε το κρέας για περίπου 4’ από κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε σε πιατέλα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και τα καρότα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4’-5’.
- Προσθέτουμε το κρασί.
- Τρίβουμε το τηγάνι με σπάτουλα να διαλυθούν οι στερεοποιημένοι χυμοί του κρέατος.
- Ξαναβάζουμε το κρέας και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψαρονέφρι για τη συνταγή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ