Συνταγή για ψητές γλυκοπατάτες με ρεβίθια

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα διαφορετικό σνακ με λίγες θερμίδες που φτιάχνεις πανεύκολα και απολαμβάνεις σε λίγα… δευτερόλεπτα!

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι και τρυπάς την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και τα απλώνεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αφαιρείς τα ρεβίθια από το φούρνο και βάζεις τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήνεις  για 40 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ, χτυπάς το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Με ένα μαχαίρι, ανοίγεις μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, τις γεμίζεις με τα ρεβίθια και περιχύνεις με τις σος γιαουρτιού.
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγη γουακαμόλε.

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164