Ένα διαφορετικό σνακ με λίγες θερμίδες που φτιάχνεις πανεύκολα και απολαμβάνεις σε λίγα… δευτερόλεπτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- χυμός μισού λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και με ένα πιρούνι και τρυπάς την επάνω πλευρά κάθε γλυκοπατάτας.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα ρεβίθια με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και τα απλώνεις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφαιρείς τα ρεβίθια από το φούρνο και βάζεις τις γλυκοπατάτες στην επάνω θέση του φούρνου και ψήνεις για 40 λεπτά.
- Στο μπλέντερ, χτυπάς το γιαούρτι με τον κόλιανδρο, το χυμό lime, το σκόρδο και αλατοπίπερο.
- Με ένα μαχαίρι, ανοίγεις μια μεγάλη σχισμή σε κάθε γλυκοπατάτα, τις γεμίζεις με τα ρεβίθια και περιχύνεις με τις σος γιαουρτιού.
- Μπορείς να προσθέσεις και λίγη γουακαμόλε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ