Ένα χορταστικό πιάτο που συνδυάζει φρέσκα και ψητά λαχανικά με αρνίσια κεφτεδάκια και χαλούμι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- μισό κιλό αρνίσιο κιμά
- 50 γραμμ. χαλούμι τριμμένο
- 1 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης
- 1 λεμόνι (ξύσμα και κομμένο στα 4)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 μικρό κρεμμύδι στα 4
- 150 γραμμ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- μισό φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- ένα μικρό αγγουράκι τριμμένο
- 100 γραμμ. φύλλα από σπανάκι baby
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλάσε μαζί τον κιμά, το χαλούμι, τη ρίγανη, το ξύσμα και το μισό σκόρδο σε ένα μπολ. Αλατοπιπέρωσε.
- Φτιάξε μικρούς κεφτέδες με μια κουταλιά σούπας κιμά ο καθένας.
- Ζέστανε 1 κ.σούπας λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήσε τα κεφτεδάκια γυρνώντας από όλες τις πλευρές για 6-8 λεπτά και βγάλε τα σε πιατέλα.
- Ζέστανε μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι με μία κουταλιά από το λάδι και αλατοπιπέρωσε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τη ντομάτα με το λάδι που έμεινε και αλάτισε.
- Ψήσε τα λαχανικά αυτά στη γκριλιέρα, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές (υπολόγισε 4 λεπτά για το κολοκύθι και το κρεμμύδι και 2 λεπτά για την ντομάτα) ίσα να πάρουν χρώμα από τη γκριλιέρα.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι και το υπόλοιπο σκόρδο και αλατοπιπέρωσε.
- Χώρισε το σπανάκι στα πιάτα.
- Βάλε από πάνω μια μερίδα λαχανικά, κεφτέδες και τη σος γιαουρτιού.
- Διακόσμησε με το λεμόνι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ