Το τσένταρ είναι εκείνο το κατακίτρινο τυρί που όπου και να το βάλεις και το ψήσεις σου δίνει μια υπέροχη λάβα απόλαυσης! Το ίδιο και στους κεφτέδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Τρία τέταρτα μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κ.σούπας κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 αυγά
- 1/3 φλιτζ. φρυγανιά
- μισό φλιτζ. τσένταρ τριμμένο
- μισή κ.γλυκού πιπέρι
- 100 γραμμ. τσένταρ κομμένο σε 20 μικρούς κύβους
- 2 κ.σούπας μπάρμπεκιου σος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανάμιξε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το τριμμένο τσένταρ και το πιπέρι.
- Ζύμωσε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Χώρισε τον κιμά σε 10 ίσα μέρη.
- Πλάσε τα σε μπαλάκια και πίεσέ τα με την παλάμη σου να σχηματιστούν 10 κύκλοι.
- Βάλε στο κέντρο κάθε κύκλου 2 κύβους τσένταρ και ξαναπλάσε τον σε μπάλα.
- Βάλε τους κεφτέδες σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει λαδόκολλα.
- Άλειψέ τους με την σος.
- Ψήσε για περίπου 24-26 λεπτά μέχρι να λιώσει το τσένταρ, να ροδίσουν οι κεφτέδες και να ψηθούν και εσωτερικά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ