Πεντανόστιμες κόκκινες πιπεριές γεμιστές με κιμά και μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/8 φλ. καρότα
- 1/8 φλ. σέλερι
- 6 κόκκινες πιπεριές
- 250 gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 250 gr μπέικον
- 1 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. κόκκινο κρασί
- 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Ζέστανε στο τηγάνι μία κουταλιά λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα καρότα και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανακάτεψε στο τηγάνι τον κιμά και το μπέικον και μαγείρεψέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και το κρασί και βράσε σε χαμηλώ φωτιά για δέκα λεπτά.
- Ρίξε μέσα την κρέμα, τη μισή παρμεζάνα και το ρύζι και άσε το μείγμα άλλα πέντε λεπτά στη φωτιά.
- Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, γέμισε με το μείγμα τις πιπεριές.
- Ράντισέ τες με μια κουταλιά λάδι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήσε για 30 λεπτά.
- Σέρβιρε τις πιπεριές ζεστές με φρυγανισμένο ψωμί!
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ