Λαχταριστά και τρυφερά μπριζολάκια ψημένα στο τηγάνι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 χοιρινά μπριζολάκια
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- πιπέρι καγιέν
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βγάλε τα μπριζολάκια από το ψυγείο και άφησέ τα να έρθουν φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανάμειξε το αλεύρι με το ένα κουταλάκι αλάτι, το ένα κουταλάκι πιπέρι και λίγο καγιέν.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές τους.
- Πέρασε κάθε μπριζολάκι από το μείγμα με το αλεύρι και από τις δυο πλευρές τους.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις “κάψει” η λιπαρή ουσία, ψήσε κάθε μπριζολάκι για τέσσερα με έξι λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισέ τα μέχρι να χρυσίσει και η άλλη πλευρά.
- Βεβαιώσου ότι έχουν ψηθεί πλήρως, χωρίς να αφήνουν ροζέ ζωμούς στο τηγάνι.
Tip
Σέρβιρε με πουρέ πατάτας και σελινόριζας και ψιλοκομμένο προσούτο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ