Αρνίσιο μπούτι με φρέσκια ρίγανη και μεσογειακό άρωμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεγάλο μπούτι αρνιού (3 kg)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ kg baby πατάτες
- 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
- ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 400 gr ντομάτα
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 240℃.
- Στο μπλέντερ «χτύπα» το σκόρδο, τη μισή ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, λάδι και αλάτι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε το μπούτι του αρνιού και στις τομές βάλε όσο περισσότερο από το μείγμα μυρωδικών γίνεται.
- Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξε τις πατάτες, λάδι, αλάτι, πιπέρι και όσο έχει μείνει από το μείγμα για το κρέας και ανακάτεψε καλά.
- Τοποθέτησε το κρέας πάνω από τις πατάτες και ψήσε για 20 λεπτά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία στους 160℃ και ψήσε για άλλη μιάμιση ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να «βρέχεις» το κρέας με τους ζωμούς του φαγητού.
- Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, πασπάλισέ το με την υπόλοιπη ρίγανη και πρόσθεσε στο ταψί την ντομάτα τριμμένη και τις ελιές και ψήσε για μερικά ακόμη λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ