Ομελέτα φούρνου με κιμά από αρνί, λεμόνι και φρέσκο εστραγκόν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 150 gr κιμάς αρνιού
- 8 μεγάλα αυγά
- ¼ φλ. γιαούρτι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2φλ. λαχανίδα
- ½ φλ. κόλιανδρος
- ¼ φλ. φέτα τριμμένη
- ¼ φλ. βασιλικός
- 1 κ. γλυκού εστραγκόν
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200℃.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο σκόρδο με μια κουταλιά λάδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και πρόσθεσε τον κιμά με αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
- Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά απαλά με το γιαούρτι και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη λαχανίδα, τον κόλιανδρο, τη φέτα, το βασιλικό και το εστραγκόν.
- Ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, ρίξε κουταλιές από το μείγμα του κιμά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους και τηγάνισε για δύο λεπτά από κάθε πλευρά, σπάζοντάς τα.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα αυγά και κούνησε το τηγάνι, ώστε να απλωθεί το μείγμα.
- Τηγάνισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες των αυγών.
- Μετάφερε τη φριτάτα στο φούρνο και ολοκλήρωσε το ψήσιμο για 14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τελείως τα αυγά.
- Σέρβιρε με γιαούρτι και έξτρα ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ