Λαχταριστό πασχαλινό αρνίσιο μπούτι με βότανα στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αρνίσιο μπούτι περίπου τέσσερα κιλά
- 3 λεμόνια
- 1 kg ρέβες
- 6 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός
- 1/4 φλ. ματζουράνα
- 1 φλ. άνηθος
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 6 ντομάτες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 260 βαθμούς και τοποθέτησε μια σχάρα στο πιο χαμηλό επίπεδο του φούρνου.
- Με ένα μαχαίρι κάνε βαθιές τομές σε όλο το μπούτι και τρίψε καλά όλη την επιφάνειά του με μπόλικο αλάτι και πιπέρι, βάζοντας αρκετά και στις σχισμές που έκανες.
- Τοποθέτησε το αρνί σε ένα ταψί με τη λιπαρή πλευρά του προς τα πάνω και στίψε από πάνω του ένα λεμόνι.
- Ψήσε για περίπου μισή ώρα,μέχρι το κρέας να βγάλει το περισσότερο λίπος του στο τηγάνι, αφαίρεσε από το φούρνο και άσε να “σταθεί” σε ένα ξύλο κοπής.
- Κόψε όλες τις ρέβες στη μέση και αφαίρεσε όση πρασινάδα μπορεί να έχουν.
- Στο μπλέντερ χτύπα δύο ματσάκια κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τη ματζουράνα, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν πάστα.
- Άλειψε όλη την επιφάνεια του αρνιού με την πάστα μυρωδικών και ξαναβάλ’ το στο ταψί.
- Κόψε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και αράδιασέ τα μαζί με τις ντομάτες κομμένες και τις ρέβες γύρω από το αρνί.
- Ρίξε μπόλικο αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, στύψε τα υπόλοιπα λεμόνια πάνω σε όλα τα υλικά και ράντισε με το λάδι.
- Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο, χωρίς να είναι πολύ σφιχτό.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήσε το αρνί για μία ώρα.
- Βγάλε το αλυμινόχαρτο και συνέχισε το ψήσιμο για περίπου 45 λεπτά ακόμη.
- Άφησε το κρέας να κρυώσει για 15 λεπτά και κόψε σε φέτες, σερβίροντας με τα ψητά λαχανικά και τους χυμούς του φαγητού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ