Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με μυρωδικά και καπνιστό λουκάνικο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλ. γραβιέρα
- 1 κ. σούπας μαϊντανός
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο
- 120 gr καπνιστό λουκάνικο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ¼ μικρού κρεμμυδιού
- 6 μικρές πατάτες
- 1 ματσάκι σέσκουλα (μόνο τα φύλλα)
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και μετά πρόσθεσε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε.
- Κόψε το λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και πέρασέ το από ένα πυρίμαχο τηγάνι για τρία λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το λουκάνικο από το τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με αλατοπίπερο και τσιγάρισέ το για λίγα λεπτά.
- Πρόσθεσε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, γυρνώντας τες τακτικά για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίξε στο τηγάνι και τα σέσκουλα, μαγείρεψέ τα μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπέρωσέ τα.
- Ξαναβάλε το λουκάνικο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
- Ρίξε και τα αυγά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού και τα υλικά, πρόσθεσε και το τριμμένο τυρί και ψήσε για δύο λεπτά.
- Μετάφερε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε στο γκριλ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να ψηθεί το φαγητό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ