Τραγανά μπριζολάκια με σαλάτα φινόκιο και σπαράγγια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 kg χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μπριζόλες (χωρίς κόκαλο)
- ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας κορν φλάουρ
- ¾ φλ. ηλιέλαιο
- 1 μικρό φινόκιο
- 6 σπαράγγια
- ½ μικρό κρεμμύδι
- ½ φλ. μαϊντανός
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη «χτύπα» ελαφρώς τις μπριζόλες, ώστε να απλώσουν.
- Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με το κορν φλάουρ και αλατοπιπέρωσε και τα τρία μπολ
- Αλατοπιπέρωσε και τις τέσσερις μπριζόλες και μία- μία πέρασέ τες από τα τρία μπολ, ξεκινώντας από το αλεύρι, περνώντας στα αυγά και καταλήγοντας στο τρίμμα ψωμιού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ηλιέλαιο και τηγάνισε τις μπριζόλες για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το φινόκιο λεπτοκομμένο, τα σπαράγγια σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
- Σέρβιρε τις τραγανές μπριζόλες με τη δροσερή σαλάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ