Πρωτότυπο πιάτο με χοιρινές μπριζόλες και σαλάτα μουστάρδας με “πίκλες” κρεμμυδιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
- 2 κ. γλυκού ζάχαρη
- ¼ φλ. και 2 κ. σούπας ξύδι
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
- 2 κ. γλυκού μέλι
- 1 ματσάκι φύλλα μουστάρδας
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτά δαχτυλίδια και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με τους σπόρους μουστάρδας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τη ζάχαρη, 1/4 του φλιτζανιού ξύδι, μισό κουταλάκι αλάτι και δύο κουταλιές λερό και βάλε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το αλάτι.
- Ανακάτεψε το “σιρόπι” με το κρεμμύδι και τους σπόρους μουστάρδας.
- Αλατοπιπέρωσε καλά τις μπριζόλες και ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά.
- Ψήσε το κρέας μέχρι να σκουρύνει, για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τη μουστάρδα, το μέλι, το υπόλοιπο ξύδι και ελάχιστο νερό και άσε να πάρει βράση ανακατεύοντας.
- Μόλις μειωθεί ελαφρώς ο όγκος της σάλτσας (περίπου ένα λεπτό), αλατοπιπέρωσε και αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Βάλε τα φύλλα μουστάρδας σε ένα μπολ, πασπάλισέ τα με αλατοπίπερο και ανακάτεψέ τα με τη ζεστή σάλτσα.
- Σούρωσε τα κρεμμύδια με τους σπόρους μουστάρδας που έχουν γίνει “πίκλες” και ανακάτεψέ τα με τη σαλάτα.
- Σέρβιρε τις μπριζόλες με τη σαλάτα και τις “πίκλες” κρεμμυδιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ