Ψητές μπριζόλες με κρούστα και μπρόκολο στο φούρνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 kg μπρόκολο
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί με σχάρα αλειμμένη με λίγο λάδι στη μεσαία θέση.
- Βάλε το τρίμμα ψωμιού σε ένα μπολ και ανακάτεψέ το με την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο, την πάπρικα και τρεις κουταλιές λάδι.
- Σπάσε τα αυγά σε ένα δεύτερο μπολ και χτύπησέ τα.
- Κόψε το μπρόκολο σε φουντίτσες και ανακάτεψέ το με το υπόλοιπο λάδι και αλάτι.
- Βγάλε το ταψί με τη σχάρα από το φούρνο και τοποθέτησε στο ταψί γύρω από τη σχάρα το μπρόκολο.
- Αλατοπιπέρωσε τις μπριζόλες καλά και πέρασε καθεμία από τα αυγά και έπειτα από το τρίμμα ψωμιού.
- Τοποθέτησε τις μπριζόλες στη σχάρα, ψήσε για 10 λεπτά και γύρισε το κρέας και το μπρόκολο, ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 με 12 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ