Λαχταριστά “σουβλάκια” με σάλτσα από φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη μαρινάδα:
- 1 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 1/4 φλ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- 1/4 φλ. σόγια σος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπερίτσες
- 2 κ. σούπας κόλιανδρος
- αλάτι
- 750 gr χοιρινό ψαρονέφρι
- ξύλινα σουβλάκια
Για τη σάλτσα:
- 1 κ. σούπας ηλιέλαιο
- 1/2 γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 φλ. σόγια σος
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- 1 1/2 φλ. γάλα καρύδας
- 1 κ. γλυκού τριμμένος κόλιανδρος
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 φλ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη μαρινάδα ανακάτεψε μαζί όλα τα υλικά και άφησε το ψαρονέφρι να μαριναριστεί για τέσσερις ώρες.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο λιωμένο για τέσσερα λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σόγια σος, το χυμό lime, το γάλα καρύδας, τον τριμμένο κόλιανδρο και το κύμινο.
- Μόλις αρωματιστούν, πρόσθεσε και το φυστικοβούτυρο και σιγόβρασε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακάτεψε τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
- Ζέστανε μια γκριλιέρα, βγάλε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και κόψε σε μπουκιές- κυβάκια.
- Πέρασε το κρέας στα ξύλινα σουβλάκια και ψήσε στην γκριλιέρα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
- Σέρβιρε με τη σάλτσα φυστικοβούτυρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ