Λαχταριστές μπριζόλες στο γκριλ με δροσερή σος από lime και κόλιανδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- 2 κ. σούπας fish sauce
- ½ κ. γλυκού ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένα κλωνάρια κόλιανδρου
- 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο πάχους 2,5 cm (περίπου 1/2 kg η καθεμία)
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε στο μάτι της κουζίνας μια γκριλιέρα να “κάψει”.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό lime, τη fish sauce, τη ζάχαρα και μια κουταλιά νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ρίξε μέσα το λιωμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κλωνάρια κόλιανδρου και ανακάτεψέ τα.
- Άλειψε καλά τις μπριζόλες με αλατοπίπερο και έπειτα με το ελαιόλαδο.
- Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν στη γκριλιέρα για περίπου 15 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζεις τακτικά, ώστε να μην αρπάξουν.
- Μετάφερε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και άφησέ το να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά.
- Ψιλόκοψε τις μπριζόλες σε λωρίδες και περίχυσέ τες με τη σος και πασπάλισε με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.
- Σέρβιρε με την υπόλοιπη σος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ