Ψητές χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας με λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 kg κολοκυθάκια σε φέτες
- 1/2 kg καλοκαιρινά κολοκύθια σε φέτες
- αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
- 2 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλ. κόλιανδρος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στέγνωσε καλά τις μπριζόλες με χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τες από όλες τις πλευρές και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν σε δυνατή φωτιά για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά και μετέφερέ τες σε ένα πιάτο να σταθούν.
- Ρίξε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και πρόσθεσε τα κολοκυθάκια με αλάτι να σοταριστούν για δύο λεπτά.
- Πρόσθεσε και το σκόρδο λιωμένο και τσιγάρισε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το βαλσαμικό και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
- Πρόσθεσε στο φαγητό τη σάλτσα ντομάτας και αλατοπίπερο και άσε να πάρει βράση.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός επέστρεψε τις μπριζόλες στο τηγάνι, σκεπάζοντάς τες μερικώς με τη σάλτσα και άσε να μαγειρευτούν με το καπάκι για περίπου επτά λεπτά.
- Πασπάλισε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σέρβιρε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ